Spring naar de inhoud
Bol

Find Your
Co-Founder

met steun van VLAIO

NOA en VLAIO

Een complementaire co-founder is van levensbelang

90% van startups gaat overkop. Gelukkig heb je met een co-founder 30% meer kans op slagen. Als solo-founder sta jij in voor alle beslissingen. Dat in combinatie met tijdsgebrek en ontbrekende skills maakt een bedrijf alleen opbouwen soms moordend. Ook investeerders en klanten zien liever een founder team. Bedrijven met meer dan één founder hebben vaak tot wel drie keer meer klanten. Daarom helpen wij je ideale co-founder te vinden.

Find Your Co-Founder in’t kort

 • Je wordt bijgestaan door een team dat dagelijks met groeiondernemers samenwerkt en hun uitdagingen door en door kent
 • Toegang tot het NOA-netwerk om je zoektocht een boost te geven
 • Krijg intensieve begeleiding doorheen de hele zoektocht, van voorbereiding tot en met de start van je samenwerking
 • Matchmaking op maat van jou én jouw bedrijf
 • Bouw een gefundeerde samenwerkingsovereenkomst
 • Leer van 8 gelijkgestemde founders, ieder met hun uiteenlopende noden

Prijs

€ 20.000
→€ 3.500

De perfecte match in 3 stappen

Find your why

Leer jezelf beter kennen. Wat zijn je talenten en valkuilen? Wat drijft je? We screenen jou en je bedrijfscultuur om een ideaal co-founder profiel samen te stellen.

Fall in love

We gaan grondig op zoek zowel binnen als buiten ons netwerk. We zoeken complementaire co-founder matches en zetten verkennende gesprekken op.

Build a marriage

Perfecte match gevonden? Tijdens een proefperiode leer je elkaar beter kennen. Wij monitoren en ondersteunen jullie om kans op slagen zo groot mogelijk te maken.

Vind een co-founder met de steun van VLAIO

Dankzij steun van VLAIO, maken 8 founders van beloftevolle startups kans op een Find Your Co-Founder traject t.w.v. € 20.000.

Voor wie: Beloftevolle, innovatieve starters die in een vroege fase van hun onderneming op zoek zijn naar een co-founder

Wat krijg je: Een interactief co-founder traject door NOA, inclusief advies, begeleiding, de zoektocht, de matching en de nazorg ter waarde van € 20.000.

Eigen bijdrage: € 3.500, exclusief btw

Deadline kandidatuur: 11/10/2024 (haast je, vol= vol!)

Geen early start-up meer? Neem een kijkje bij ons aanbod voor scale-ups, venture builders & overlaters

NOA en VLAIO

Wat mag je verwachten?

Intensieve begeleiding van A tot Z

In zowel collectieve als individuele modules vatten we samen jouw zoektocht aan: van een diepe duik in jouw persoonlijke ‘why’ tot en met begeleiding nà de matching met een co-founder. Bekijk het volledig programma voor meer gedetailleerde informatie en data.

Een duurzame co-founder match

Jij gooit jouw netwerk in de strijd en wij het onze. Is je profiel duidelijk bepaald? Dan ga je ‘daten’ met potentiële kandidaten. Je leert verwachtingen, wensen en interviews bijsturen. It’s a match? Dan zorgen we voor een veilige ‘verlovingsperiode’ waarin je elkaar beter leert kennen en begrijpen. Dat vormt de basis van een lange termijn samenwerkingsovereenkomst (’het huwelijk’).

Goede afspraken, goede co-founders

Je komt te weten hoe je goede afspraken maakt. Conflict voorkom je namelijk best op voorhand. Hoe spreek je de rollenverdeling af? Welke buy-out terms en vesting schemes gebruiken we? Hoe giet je alle afspraken in een termsheet? Verwacht geen grote theoretische uiteenzettingen, maar praktische handvaten om meteen aan de slag te gaan.

Leren van peers & experten

Geen HR consultants, geen headhunters. NOA kent en begrijpt ondernemers. We stellen altijd een complementaire groep samen die veel van elkaar kan leren. Bovendien leer je heel wat bij tijdens het traject dankzij de expertise van Solvimus.

Programma

Het interactief programma bestaat uit 4 workshops.  Individuele en collectieve workshops worden afgewisseld, onder professionele begeleiding van NOA en Solvimus, met bijdrage van imec.istart. We starten op 16 oktober 2024.

Workshop 1: Leer jezelf beter kennen

16-10-2024

We verkennen je behoefte naar een co-founder en hoe je ontbrekende vaardigheden in je team kan opvangen. We bepalen de vaardigheden en expertise die je mist en leggen deze naast jouw behoeften en belangen. We stellen je bedrijfsvisie scherp en werken de doelen uit die je met een complementaire co-founder wil behalen.

Workshop 2: De strategische basis van je zoektocht

23-10-2024

Welk profiel heeft je ideale co-founder en hoe ga je deze vinden? We leggen vast elke expertise en karakteristieken jou goed aanvullen en bepalen de rollen die je met je partner wil verdelen. We duiken in je bedrijfscultuur, leiderschapsstijl en de beslissingsbevoegdheid van je toekomstige co-founder. We verkennen de verschillende manieren waarop je een co-founder kan vinden en welke tools en bronnen je kunnen helpen in je zoektocht.

De zoektocht begint

24-10-2024

We bespreken effectieve evaluatiecriteria en beginnen onze zoektocht, zowel binnen als buiten het NOA-netwerk. Zo gaan we ook tijdens het digitale Co-Founder Matchmaking event van imec.istart aan de slag. We plannen kennismakingsgesprekken in met potentiële kandidaten en volgen de eerste contacten op met jou. In 1-op-1 meetings met jou optimaliseren we de zoekstrategie gaandeweg.

Workshop 3: Een optimale start van de samenwerking

05-12-2024

Eens je een potentiële co-founder gevonden hebt, starten we een proefperiode met deze persoon. Om je kans op slagen te vergroten, bieden we in deze sessie inzichten over hoe je zo een opstart goed aanpakt en welke valkuilen kunnen optreden. We leren je effectieve communicatietechnieken en hoe je conflictsituaties aanpakt.

Workshop 4: De basis voor de volgende stap

23-01-2025

We bereiden je voor op een blijvende samenwerking met je nieuwe co-founder. We verkennen verschillende samenwerkingsmogelijkheden en creëren solide basisdocumenten waarmee je een gezonde samenwerking kan onderbouwen. We onderzoeken en faciliteren gesprekken over co-founderschap en risicoanalyse. We stellen een checklist samen die helpt een correcte samenwerking en concrete samenwerkingsstructuur op poten te zetten.

Follow-up

We houden vinger aan de pols en helpen je een gezonde relatie te onderhouden met je nieuwe co-founder. Je kan altijd bij ons terecht als je vragen hebt.

Je zoektocht begint hier

Op zoek naar een co-founder? Schrijf je in via dit formulier en we contacteren jou voor een kennismakingsgesprek.

Selectiecriteria

 • Je bent een startup founder of founder-wetenschapper
 • Je ontwikkelt of vermarkt innovatieve producten of diensten
 • Je potentieel is groot, evenals je ambitie
 • Je bent sterk geëngageerd om een co-founder aan boord te halen
 • Je hebt al eerste verkennende stappen gezet in je zoektocht naar een co-founder
 • Je onderneming is een vennootschap gevestigd in Vlaanderen

Eigen bijdrage: € 3.500 , exclusief btw (i.p.v. € 20.000, excl. btw)

NOA en VLAIO

Ontdek Find Your Co-Founder

Wens je meer informatie over het Find Your Co-Founder traject? Of weet je niet zeker of je helemaal aan de selectiecriteria voldoet om je kandidaat te stellen?

Boek hier een meeting met Sabine Eevers, Cupid of Co-Founders. Zij geeft je met plezier wat meer uitleg.


info@findyourcofounder.be

Bol