Spring naar de inhoud

Johan Nagels (MindWave) vond nieuwe COO Matthieu Goen door matchmaking

Netwerk Ondernemen > Interview > Johan Nagels (MindWave) vond nieuwe COO in Matthieu Goen door matchmaking
Johan Nagels (Mindwave) vond in Matthieu Goen een nieuwe COO

MindWave – die senior IT consultants laat meewerken in software development projecten van bedrijven – krijgt een tweede leider aan het roer. Door de sterke groei van het bedrijf voelde oprichter Johan Nagels de nood aan een complementaire partner die operationeel sterk staat. Dankzij de matchmaking van Find Your Co-Founder vond hij die in Matthieu Goen, die na een succesvolle proefperiode als COO mee in de onderneming stapt. 

MindWave heeft in 2022 voor de eerste keer de kaap van 3 miljoen euro omzet overschreden – een groei van 20% ten opzicht van 2021. Het wist deze mijlpaal volledig self-funded te bereiken en ging tot op heden nog niet op zoek naar extern kapitaal. Het bedrijf ziet haar groei toenemen door de aanhoudende vraag voor zowel on site (België) als nearshore (Griekenland). Omwille van deze groei ging oprichter Johan Nagels met de hulp van Find Your Co-Founder op zoek naar een complementaire partner. 

Johan richtte MindWave op in 2018 met een vennoot die na een jaar de vennootschap weer zou verlaten. Daardoor moest hij zich naast zijn persoonlijke sterktes ook toeleggen op de operationele zijde van het bedrijf. Een verantwoordelijkheid die voortaan bij Matthieu Goen zal liggen. 

Groeiende nood aan partner

Johan Nagels over zijn traject met MindWave tot dusver: “Twintig jaar geleden startte ik in IT. In de loop der jaren veranderde er veel, maar de manier waarop zelfstandige IT-consultants gekoppeld werden aan bedrijven, bleef nagenoeg hetzelfde. Volgens mij kon dat op een betere manier georganiseerd worden. In 2018 richtte ik MindWave op. Een coöperatie gespecialiseerd in Java-specialisten, waarbij de consultant mee aandeelhouder kan worden van ons bedrijf. De winst die we maken, wordt onder de aandeelhouders verdeeld. Onze klanten zijn grote internationale bedrijven in health, fintech of banken met een belangrijke zetel in België.” 

Ik had echt een partner nodig, niet zomaar een medewerker.

Nadat MindWave in 2019 ook een Griekse tak oprichtte met een lichtjes andere insteek – de consultants staan daar wel gewoon op de payroll – voelde Johan steeds meer de nood aan een extra paar handen om het bedrijf te leiden. “Ik nam toen zowel de sales als het operationele bestuur voor mijn rekening. We hadden uiteindelijk ook een talentmanager aan boord, maar dat was alles. Ik had echt een partner nodig. En niet zomaar een medewerker, nee, ik wilde iemand die mee aan de kar zou trekken.”

De matchmaking van Find Your Co-Founder

Johan Nagels: “In het begin zocht ik binnen mijn eigen netwerk naar een goede partner. Het resultaat was dat ik steeds bij mensen uitkwam die eenzelfde profiel hadden als ik, daar waar ik net een complementaire skillset zocht.” Uiteindelijk schakelde Johan Find Your Co-Founder in om de juiste professionele wederhelft te vinden. 

Find Your Co-Founder focust zich op een persoonlijke klik met de oprichter en vertrekt vanuit het uitgebreide netwerk van Netwerk Ondernemen in de zoektocht naar een goede match. “Zo kwam ik uiteindelijk bij Matthieu terecht.” 

Matthieu Goen heeft een achtergrond in de wereld van financial audits en zocht na een paar jaar een nieuwe uitdaging. Matthieu Goen: “Ik ontmoette Sabine Eevers tijdens een event van Start it @KBC. Ze vertelde me toen al dat ik een interessant profiel had om te matchen met andere ondernemers. Een concreet bedrijf had ze toen nog niet in gedachten, maar we beloofden elkaar om contact te houden.” 

Het fijne aan later instappen, is dat de onderneming er al staat en klaar is om sterk te groeien.

“Een aantal maanden later kreeg ik telefoon van haar. Ze had een interessante mogelijke match. Ik was niet de enige kandidaat, maar ze adviseerde me toch om eens samen te zitten met Johan. Zo gezegd, zo gedaan. Na twee keer intensief babbelen, klikte het langs twee kanten. Het fijne aan als vennoot terecht te komen in een bedrijf als MindWave is dat de onderneming er al staat en dat het klaar is om sterk te beginnen groeien.”

Voorhuwelijkscontract

Johan Nagels: “We zijn niet over een nacht ijs gegaan en hebben veel kandidaten gezien en gesproken. Met Matthieu was er een goede klik, niet alleen op het vlak van verwachtingen, kennis en ervaring. Ook interpersoonlijk komen we goed overeen. Daarin heeft Sabine ook heel goed begeleid, ze definieerde duidelijk mee welk profiel ik nodig had. Matthieu was de beste, op alle vlakken.” 

Johan: “Matthieu weet wel dat ik een aantal duidelijke grenzen heb. MindWave is lang alleen mijn bedrijf geweest en ik laat niet zomaar alle controle los. Daarover ben ik heel open, we hebben dat ook allemaal doorgesproken en onze verwachtingen op papier gezet.” 

Matthieu: “Ook daarbij steunt Sabine ons. Ik heb het gevoel dat we alles kunnen zeggen, dat we transparant zijn tegenover mekaar en dat het wederzijds vertrouwen er is. 

Groeimogelijkheden in de toekomst

Johan: “We willen groeien in de toekomst, en met iemand als Matthieu kunnen we echt groot worden. Ik heb een sterke partner naast me waarmee ik de lasten kan delen en die even gretig is om er iets van te maken.” 

Matthieu: “MindWave had al veel bereikt voor ik er was. Ik ben hier niet alleen om problemen op te lossen, maar vooral om te helpen de next big step te zetten.” 

Over MindWave

MindWave is een project sourcing agency die alle senior profielen aanlevert voor maatwerk in Java. Met een gemiddelde anciënniteit van meer dan 12 jaar, hebben ze een zeer unieke groep aan IT professionals. Door de aanwezigheid in zowel België als Griekenland, kan MindWave een unieke mix aan onsite en nearshore aanbieden. MindWave stelt 40 senior profielen te werk en werkt in software development projecten van cliënten over verschillende sectoren heen. 

Over Find Your Co-Founder

Find Your Co-Founder is een programma van Netwerk Ondernemen dat zich toelegt op het matchen van late co-founders met oprichters van groeibedrijven. Find Your Co-Founder maakt het verschil door de ondernemer op de eerste plaats te zetten en in te pluggen op de uitgebreide community van Netwerk Ondernemen. In een Find Your Co-Founder-traject wordt er eerst een ondernemersprofiel opgemaakt van de ideale partner, waarna er actief gezocht wordt naar de juiste match. Ook na het matchen van twee ondernemers blijft de vinger aan de pols gehouden door als een relatiecoach te fungeren en de kans op slagen te maximaliseren. 

Op zoek naar een date?

Ondernemerschap hoeft niet eenzaam te zijn. Met de juiste co-founder aan je zijde win je niet alleen makkelijker het vertrouwen van investeerders, het maakt je weg naar een succesvolle onderneming ook makkelijker. Benieuwd hoe wij je kunnen helpen in je zoektocht naar een geschikte co-founder? Boek een vrijblijvend gesprek met Sabine en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.