Spring naar de inhoud

Find Your Co-founder: het nieuwe Tinder voor ondernemers

Netwerk Ondernemen > HR > Find Your Co-founder: Tinder voor ondernemers

Een selectiekantoor voor complementaire co-founders bestaat nog niet. Nochtans zijn groeiende start- en scale-ups hier enorm bij gebaat. Find Your Co-Founder wil een antwoord bieden op deze nood. Het gloednieuwe traject van Netwerk Ondernemen faciliteert de zoektocht naar de ideale co-founder. De eerste Proof Of Concepts zijn veelbelovend, de ambitie reikt mijlen ver. “We willen het nieuwe Tinder voor ondernemers zijn.”

Wat is één van de belangrijkste bouwstenen voor het succes van een bedrijf? Juist, het team. Dat blijkt niet alleen uit gefundeerd onderzoek, maar ook uit bevraging van de Netwerk Ondernemen community. Scale-ups met complementaire co-founders en een duidelijke rolverdeling zijn over het algemeen meer succesvol dan de one- man-teams. Het zoeken – en vinden – van de perfecte co-founder is dan ook één van de meest kritische én tijdrovende taken binnen een groeiende onderneming.

 

Find your co-founder

Hoewel er een aantal alternatieven op de markt zijn (headhunters, selectiekantoren, …) dekken deze de specifieke noden van groeiende ondernemingen niet. Een selectiebedrijf voor complementaire (co-)founders is vandaag onbestaande. Daar wil Find Your Co-Founder verandering in brengen.

Het programma biedt een uniek antwoord op de hedendaagse nood van ondernemers. Via een totaalpakket op maat worden ambitieuze founders ontzorgd, gematcht en opgevolgd in hun zoektocht naar de perfecte co-founder. The proof of the pudding is – uiteraard – in the eating. Daarom voorziet het traject een ‘verlovingsperiode’ van 6 maanden met de gematchte co-founder. Klikt het daarna nog steeds? Dan is de witte raaf gevonden!

 

Tinder voor ondernemers

De eerste Proof Of Concepts van het programma zijn veelbelovend, maar de ambitie reikt veel verder. “We onderzoeken volop de technische mogelijkheden om een founder-matchingplatform te ontwikkelen”, vertelt Sabine Eevers, Chief Networking Officer bij Netwerk Ondernemer en bezieler van het programma. “Een slimme databank die zoekende profielen matcht op basis van sectoren, passies, normen, waarden…maar ook complementaire talenten en soft skills. Tinder voor ondernemers, zeg maar.”

De succesingrediënten van het programma zijn echter fygitaal. “Naast het ontwikkelen van een matchingtool, speelt de ‘human touch’ ook een grote rol in het programma. De rol van Netwerk Ondernemen als belangeloze moderator, vertrouwenspersoon en mentor is onontbeerlijk in dit traject. Vertrouwen schep je niet via een tool, hoe slim die ook mag zijn”, besluit Sabine.

Praktisch

Find Your Co-founder is er in eerste instantie voor groeiende start- en scale-ups, maar ook kennisinstellingen of corporate spin-offs kunnen erop beroepen. Alle info kan je vinden op onze website.